BAİBÜ’DE DOLULUK ORANI YÜZDE 100

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans bölümlerine yerleşen öğrenci sayısı yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

BAİBÜ’DE DOLULUK ORANI YÜZDE 100
16 Ağustos 2022

Açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ön lisans ve lisans program ve bölümlerine yerleşen öğrenci sayısı ve doluluk oranları belli oldu.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölümler hariç, lisans bölümlerinde 3 bin 720 olan genel kontenjanın 3 bin 689’u doldu. Buna göre, lisans bölümlerinde doluluk oranı yüzde 99.17 oldu. Ön lisans programlarında ise, 2 bin 531 olan genel kontenjanın tamamı doldu. Ön lisans programlarındaki doluluk oranı ise yüzde 100’e ulaştı.

GENEL KONTENJANIN TAMAMINA YAKIN DOLULUK

Bu yıl ilk kez öğrenci alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün doluluk oranı yüzde 100 oldu. YKS sonuçlarına göre, özel yetenek sınavları ile öğrenci alan bölümler hariç, ön lisansta 2 bin 531, lisansta ise 3 bin 720 olmak üzere toplam 6 bin 251 olan genel kontenjanın tamamına yakını dolmuş oldu.

REKTÖR ALİŞARLI’DAN ÖĞRENCİLERE “HOŞGELDİNİZ” MESAJI

YKS Sonuçları ilan edilmesinin ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversite kontenjanlarına yerleşmeye hak kazanan öğrenciler için kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Alişarlı, mesajında şu ifadelere yer verdi; “2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kontenjanlarına yerleşmeye hak kazanan bütün öğrencilerimizi kutluyor; sizleri de diğer öğrencilerimiz gibi ailemizin bir parçası olarak görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Merhum İzzet Baysal tarafından vakıf destekli bir devlet üniversitesi olarak kurulan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, bu yıl kuruluşunun 30’uncu yılını kutlayan, ülkemizin saygın ve köklü bir üniversitesidir. Öğrenci odaklı bir üniversite olarak yükseköğretimi, kültürel ve sosyal imkanlarla birlikte veriyoruz. Akademik çalışmalarla, bilgi ve teknoloji üretip kullanıyor, ulusal ve uluslararası araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıyor, bu çalışmaların sonuçlarını insanlığın hizmetine sunuyor, ülkemizin dünyadaki yerini güçlendirmek amacıyla çalışmalar yürütecek yetkin ve erdemli nesiller yetiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Değerli öğrencilerimiz; 2022-2023 eğitim öğretim döneminde sizlere en iyi koşulları sunabilmek için hazırlıklarımızı tamamlamış olarak, sizlerle birlikte okulların açılacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle siz değerli öğrencilerimizi başarılarınızdan dolayı bir kez daha kutluyor, geleceğinizi şekillendireceğiniz, güzel anılarla dolu bir eğitim hayatı diliyor, eğitim hayatınızın sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu olmasını diliyorum.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir