BOLU’DA TEMMUZ AYINDA 492 KONUT SATILDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre Bolu’da bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışı azalarak 492 konut satıldı.

BOLU’DA TEMMUZ AYINDA 492 KONUT SATILDI
16 Ağustos 2022

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),Temmuz ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları Temmuz’da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 azalarak 93 bin 902 oldu. Bolu’da ise bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışı azalarak 492 konut satıldı.

EN ÇOK KONUT SATIŞI RUSLARA YAPILDI

Temmuz ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den bin 28 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 431 konut ile İran, 380 konut ile Irak vatandaşları izledi.

BOLU’DA SATIŞLARDA AZALIŞ VAR

Bolu’da 2022 Temmuz ayı konut satışlarındaki rakamlar araştırma sonrasında kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırmaya göre 2021’in Temmuz ayında 505 konutun satıldığı Bolu’da 2022’nin aynı ayında 492 konut satıldı. Satılan konutların 93’ünü ipotekli satışlar, 399’unu ise diğer satışlar grubu oluşturdu. TÜİK ilk satış, ikinci el satış ayrıntısına göre konut satışlarını da paylaştı. Bolu’da bu yılın Temmuz ayında satılan 492 konutun 189’unu ilk satış, 303’nü ise ikinci el satış oluşturdu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir