ERSAN TÜRKOĞLU KURBAN BAĞIŞ AFİŞLERİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Bolu Valiliği tarafından, Bolu Belediyesi'nin kurban bağışı almasına ilişkin kentteki bilboardlara astırdığı afişlerin toplatılmasına CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu sert tepki gösterdi.

ERSAN TÜRKOĞLU KURBAN BAĞIŞ AFİŞLERİNİN KALDIRILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ
26 Haziran 2022

Kurban Bayramı öncesi Bolu Belediyesi tarafından 13 yıldır olduğu gibi yine bağış ve pay yardımı konusunda şehrin farklı noktalarında bilgilendirme afişleri asıldı. Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi’nin bağış bilgilendirme afişlerini izinsiz asıldığı gerekçesi ile indirtti. 

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu “Bildiğiniz gibi Bolu Belediyesi tarafından her yıl Kurban Bayramından önce bağış ve pay yardımı konusunda şehrin farklı noktalarında bilgilendirme afişleri asılır, toplanan bağışları da bir yıl boyunca ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza ulaştırırdı. Ne yazık ki bu yıl Bolu Valiliği, Bolu Belediyesinin bağış bilgilendirmesi için astığı afişleri, indirtti. Ayrıca, kurban bağışı için, şimdiye kadar belediyenin banka hesaplarına yapılan bağışlara da el konulacağı ifade ediliyor. Bolu Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında ise konu ile ilgili kanun maddelerine atıfta bulunarak Belediyenin Kurban Yardımı toplama faaliyetinin izinsiz olduğu ifade ediliyor” dedi.

“BİZLER BUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın bu hareketiyle devletin valisi olma yolunda güven kaybettiğini ifade eden Türkoğlu “Kolluk kuvvetler devreye sokularak indirilen afişler, ne yazık ki Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın iktidarın valisi olduğunu bizlere bir defa daha göstermiş oldu. Daha önceden bazı ilçelerimizde Kaymakamlık görevi yapan Sayın Kılıç’ın, Bolu’ya Vali olarak atanmasının hemen ardından Cumhurbaşkanına ve İç İşleri Bakanına teşekkür etmesi dikkatimizden kaçmamıştı. Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç bu teşekkürle devletin valisi olma yolunda güven kaybetmiş, Bolu Belediyesinin Kurban bağışı ile ilgili afişlerini kaldırtarak da bundan sonraki süreç ile ilgili daha net fikir sahibi olmamızı sağlamıştır” şeklinde konuştu.

“İYİ NİYETLİ OLSAYDI, AFİŞLERİ SÖKTÜRMEDEN ÖNCE BOLU BELEDİYESİNDE İLGİLİ KİŞİLERİ ARATTIRIRDI”

Vali Kılıç’ın iyi niyetli olmadığını söyleyen Başkan Türkoğlu “Sayın Kılıç iyi niyetli olsaydı, afişleri söktürmeden önce Bolu Belediyesinde ilgili kişileri arattırırdı. Bolu’yu beraber yönettiği Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ı arayarak uyarabilirdi. Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç’ın Bolu Belediyesi tarafından toplanan Kurban Bağışı ile ilgili yolsuzluk yönünde bir şüphesi, duyumu veya belgesi mi var?  Sayın Valinin böyle bir şüphesi, belgesi yok ise, sadece ilgili kanun maddelerine atıfta bulunarak yapılan basın açıklaması, Bolu Valisi Sayın Erkan Kılıç’ı, kanunların herkese eşit ve tarafsız uygulanması konusunda çok daha hassas olmak zorunda bırakır. Temelinde inancımızın paylaşmayı ibadet saydığı, yardım sever yurttaşımız ile yardıma muhtaç insanımızı buluşturmak olan Bolu Belediyesinin bağış kampanyasını engelleyerek, en fazla zararı, yardıma muhtaç insanımıza verirsiniz. Bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir