BOLU’DA AKARYAKIT ZAMLARINA SAADET PARTİSİ'NDEN SIRADIŞI TEPKİ

Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, son dönemde artan akaryakıt fiyatlarını protesto etti. Partililer, araç görüntüsü verdikleri platformla şehrin en kalabalık caddesinde tur attı.

BOLU’DA AKARYAKIT ZAMLARINA SAADET PARTİSİ'NDEN SIRADIŞI TEPKİ
6 Haziran 2022

Son dönemde artan ve litresi 26 TL’yi geçen akaryakıt zamlarına bir tepki de Bolu’da geldi. Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı, araç görüntüsü verdikleri platformla İzzet Baysal Caddesi’nde tur attı. Üzerinde, “Tekerlekler dönmüyor tabana kuvvet” yazan ve araç farları yerine Ekonomi Bakanı Nurettin Nebati’nin gözlerine yer verilen platform ile caddeyi turlayan partililer akaryakıt zamlarına büyük tepki gösterdi.

Yürüyüşün ardından basın açıklamasında bulunan Saadet Partisi Bolu İl Başkanı İsa Sayın, “Bugün 6 Haziran 2022 Pazartesi, geçen sene 6 Haziranda 7 lira 24 kuruş olan mazot fiyatı bugün yüzde 259 artışla 26 lira olmuştur. Malumunuz biz bu yürüyüşü geçtiğimiz hafta Çarşamba yapmayı planlamıştık. O zaman brandamızın üzerine mazotun 24,5 lira olduğunu yazmıştık. Aradan geçen 5 gün içerisinde brandamıza yama yaparak 26 lira yazmak durumunda kaldık. Evet brent petrolün fiyatının yüzde 60 oranında artması bu zamların bir gerekçesidir ama geriye kalan yüzde 200’lük farkı nasıl açıklayacaksınız? Asıl sebep kötü ekonomi yönetimi yüzünden paramızın pul haline getirilmesidir. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda bir asgari ücretle 390 litre mazot alınabilirken, bu gün asgari ücretin alım gücü yüzde 60 azalarak 163 litreye düşmüştür.” dedi.

NURETTİN NEBATİ’YE TEPKİ

Başkan Sayın, Ekonomi Bakanı Nurettin Nebati’yi eleştirdiği açıklamasının devamında şunları kaydetti; “İktidarın Türkiye ekonomisine verdiği değer ekonominin başına getirdiği bakan kadardır. Gözlerinden ışık saçan bakanımız saçtığı ışıkla hepimizi adeta yıldırım gibi çarpmıştır. İktidar kaynaklarından beslenen milletin yaşadığı sıkıntıları ‘Tok açın halinden anlamaz’ misali görmeyen, göremeyen zevata sesleniyorum: Siz hiç akşam evde çocuklarınıza ne pişireceğinizi düşündünüz mü? Siz bir babanın okula giden çocuğuna harçlık veremediği zaman çektiği azabı düşündünüz mü? Siz hiç imkânı ve güvencesi olmadığı için hastaneye tedavi olmak için gidemeyen bir insanın acısını tahayyül ettiniz mi? Sizin hiç elektrik faturasını ödeyemediği için elektriği kesilen bir evden haberiniz oldu mu? Siz hiç asgari ücretle geçinmeye çalışan 2 çocuk sahibi bir babanın derdi ile dertlendiniz mi? Siz hiç markete giderken evladının canı bir şey ister de alamam diye evladını evde bırakan annenin derdi ile dertlendiniz mi?”

VATANDAŞLARI SAADET PARTİSİ’NE DAVET ETTİ

Saadet Partisi’nin hiçbir siyasi ve siyasi partinin düşmanı olmadığını özellikle belirten Sayın, şöyle devam etti;  “Saadet Partisi olarak hiçbir siyasinin ve siyasi partinin düşmanı değiliz. Ancak bu vatan hepimizin. Buğdaydan arpaya, mısırdan soyaya ve ayçiçek yağına kadar birçok tarımsal üründe bile dışarıya bağımlı hale gelmiş, Avrupa’nın en büyük ve en genç nüfusuna sahip olan bir ülkede yaşıyoruz. Tüm bu yaşananlar yer altından yer üstüne kadar Allah’ın en güzel nimetlerle donattığı güzel vatanımıza reva değildir. Gençlerinin %70’inin, tüm nüfusunun ise %49’unun yurt dışına yerleşmek, kendi vatanını terk etmek istediği ülke Türkiye olamaz. Saadet Partisi olarak bu gidişatı tersine çevirmek, Türkiye’yi yaşanabilir bir ülke haline getirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin tüm imkânlarını başta tarım ve hayvancılığa, sonra üretime tahsis edeceğiz. Adaleti tesis edecek, ülkemizde huzuru sağlayacağız. Devletin malına yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacak, işi ehline vereceğiz. Milletimiz müsterih olsun. Türkiye genç ve dinamik nüfusu, jeopolitik konumu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile bu krizden de çıkacak ve yaşanabilir ve güçlü bir ülke haline gelecektir. İttifak ve suni gündem tartışmaları ile günleri geçen halkımıza son olarak şunu da ifade etmek istiyorum: Ülkenin kaynaklarını israf ettikten, gösteriş ve yolsuzluk ayyuka çıktıktan, milyonlarca insan açlık sınırının altında kaldıktan sonra CHP ile ittifak yapsan ne olur, AKP ile ittifak yapsan ne olur! Gençler dininden uzaklaştıktan sonra, kendi geleceklerinden ümidini kesip korku ile yarını düşündükten sonra MHP ile ittifak yapsan ne olur, İYİ Parti ile ittifak yapsan ne olur. Ahlaksız ifadeler kullandıktan sonra konuşan senin başkanın olsa ne olur, benim başkanım olsa ne olur. Adaleti ve hoşgörüyü sağladıktan sonra A partisi ile olsan ne olur, B partisi ile olsan ne olur.  Üreten ve ürettiğini adil bir şekilde paylaşan güçlü ve itibarlı bir ülke olduktan sonra Ahmet ile beraber olsan ne olur Mehmet ile beraber olsan ne olur. Buradan tüm Bolululara fert fert sesleniyorum: ülkemizin üzerindeki kara bulutların dağılıp adaletin, huzurun, insanca yaşamın temin edilmesi seninle olur! Seni bu kutlu mücadeleye katılmaya davet ediyorum.”

1 yorum yapılmış

  • Köroğlunun Torunu6 Haziran 2022 - 18:51
    Protesto böyle ülke ve milletin gerçeklerine dikkat çekip yapılan zamlara açlığa yolsuzluğa vurguna talana yepki göstermek için yapılır. AKP gibi yok Tanju Özcan böyle dedi şöyle yaptı diye değil. Tüm ülkeye ve millete örnek olsun.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir