DAVOS SEVDALISI VALİ BİLGİ VERMEDEN GİTTİ

Bolu Valiliğinden alınarak merkeze çekilen Vali Ahmet Ümit Bolu’ya veda etti. Vali Ümit’in, Boluluların büyük endişeyle yaklaştığı turizm projesi ile ilgili bilgi vermeden gitmesi dikkat çekti.

DAVOS SEVDALISI VALİ BİLGİ VERMEDEN GİTTİ
18 Mayıs 2022

ÖZEL HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararname ile görevden alınan ve merkeze çekilen Vali Ahmet Ümit Bolu’ya veda etti. Görev yaptığı süreç içerisinde Bolu’yu Davos yapma sevdasıyla hareket eden ve herkesin endişeyle yaklaştığı Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Projesi Master Planı’nı hayata geçirmek isteyen Vali Ümit’in, bu projenin detayları hakkında bilgi vermeden gitmesi dikkat çekti.

MASTER PLAN İÇERİĞİNİ VALİ HARİCİ BİLEN YOK

Bolu’da, Karacasu ile Kartalkaya Kayak Merkezi arasında kalan 38 bin hetarlık ormanlık arazide Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Projesi Master Planı hayata geçirilmek isteniyor. Yakın zamanda ihalesi yapılan projenin detayları hakkında yeterli bilgi edinemeyen Bolu halkı, özellikle proje içerisinde kalan alanda doğal hayatın bozulacağı, orman katliamı yapılacağı ve yaylalarının ranta kurban edileceği endişesi taşıyor. Nereleri kapsadığı bilinmeyen 38 bin hektarlık alanda büyük oteller, spor kompleksleri, futbol sahaları, golf sahaları başta olmak üzere birçok yatırım yapılması hedefleniyor.

“BOLU'YU DAVOS YAPACAĞIM” DEDİ AMA...

Görev yaptığı süreç içerisinde bu projenin en büyük destekçisi olan Vali Ümit, Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Projesi Master Planı ile ilgili büyük endişeler taşıyan Bolu halkına görev süresince hiçbir zaman detaylı bilgiler vermedi. İçeriğini sadece Ahmet Ümit’in bildiği ve kapalı kapılar ardında yürütülen master planı ile ilgili Vali Ümit, “Bu proje turizmde pik yapma potansiyeline sahip olan ilimiz için büyük ehemmiyet taşıyan, Bolu'muzun âli menfaatlerini önceleyen, siyaset üstü bir projedir. İlimizin doğal güzelliklerinin bozulması, ormanların daraltılması yasal olarak mümkün değildir. Yaylalarda hayvancılık yapan insanlarımızın menfaatlerini her zaman koruduk, korumaya devam edeceğiz. Bu projeyle doğal hayat kesinlikle bozulmayacaktır, müsterih olunuz” demekle yetindi.

Her konuşmasında, söz konusu proje ile “Bolu’yu Davos yapacağım” diyen ama Davos’un nasıl inşa edileceğine dair bilgi vermekten kaçınan Vali Ümit’in ardından projenin akıbeti şimdiden merak konusu. Bolu kamuoyu, Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Projesi Master Planının detayları hakkında yetkililerden kısa süre içerisinde açıklama bekliyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir