MİLLETVEKİLİ ARZU AYDIN, HİSAR TEPESİ'NDE ÇALIŞMALARIN BAŞLAYACAĞINI DUYURDU

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu tarihine ışık tutacak olan Hisar Tepesi ile ilgili çalışmaların bu ay içerisinde başlayacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ ARZU AYDIN, HİSAR TEPESİ'NDE ÇALIŞMALARIN BAŞLAYACAĞINI DUYURDU
3 Mayıs 2022

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, ilimiz kamuoyunun yakından takip ettiği Hisar Tepesi, Millet Bahçesi Projesi ve Sarıalan Yaylasında gündeme gelen rant iddiaları konularında açıklamalarda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile kendisini karşı karşıya getiren Hisar Tepesi projesine ilişkin son gelişmeleri açıklayan Aydın, “Bolu turizm kenti olma yolunda ilerleyen bir şehirdir. Doğal olarak bizimde buna yönelik çalışmalarımız var. Hisar tepesi de Bolu’nun tarih turizmi açısından önemli yerlerinden bir tanesidir. Hisar Tepesi, Atatürk Lisesi mezunu olduğum için benim maneviyatım da yüksek bir yerdir. Hisar Tepesi projesi eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz zamanında başladı. Geçtiğimiz Mart ayında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Özgül Yavuz Bolu’ya geldi ve Hisar Tepesi’nde incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sonucunda buranın ilk olarak temizlenmesine ve toprak dolgusunun yapılmasına karar verildi.  Çünkü burada yapılacak proje etap etap ilerlemek zorunda olduğumuz bir yer. Öncelikle dediğim gibi burasının temizlenerek, tarihi ortaya çıkarılacak ve gerekli ışıklandırmayla da bir düzenleme yapılarak açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

HİSAR TEPESİ'NDE ÇALIŞMALAR BAŞLAYACAK

Hisar Tepesi projesine başlanılacağını ifade eden Aydın, şunları söyledi: “Ramazan Bayramının hemen ardından Hisar tepesine temizleme çalışmalarıyla ilgili bir ekip gelecek ve çalışmalara başlayacak. Bizde Hisar Tepesi projesi 1 diye de tabelamızı asacağız. Bununla ilgili yazımızı da Kültür Bakanlığımıza yazdık. Daha sonra da diğer projelerle ilgili de çalışmalarımızı yapma hevesi, hayali ve idealimiz var. Bolu’ya katma değeri olacak bir proje üretmeye çalışıyoruz”

“TARİHİ BİR YERE KAFETERYA AÇILMASINA İZİN VEREMEZDİK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Hisar Tepesi ile ilgili hazırlamış olduğu projeye neden onay vermediklerini de anlatan Aydın, “Bolu’nun doğal turizmini coğrafyası gereği kendi kendine turiste pazarlayabiliyorsunuz. Burada bizim için önemli olan kent merkezinde olan tarihimizi gün yüzüne çıkararak turistlere pazarlayabilmektir. Yani Bolu Belediye Başkanı malum şahıs zaten her yeri kafeteryaya çevirdi. Sanki Bolu’da kafeterya eksiği varmış gibi birde Hisar tepesinin oraya da kafeterya yapmak istemesi akla mantığa sığar bir proje değildir. Ayrıca hem bize dedikleri gibi yaptıkları proje geçici değil, düpedüz kalıcı bir projedir. Böylesi tarihi bir yere bu projenin yapılmasına izin verilmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“MİLLET BAHÇESİ ZAMANINDA BOLU HALKININ HİZMETİNE SUNULACAK”

Bolu’da merakla beklenen Millet Bahçesi’nin de son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Aydın, “ Millet Bahçesi projesi de tüm hızıyla devam ediyor. Burası tam zamanında tamamlanacaktır. Ayrıca burası ile ilgili bizimde ekstra Bolu halkının faydalanabileceği güzel bir projemiz de olacak. Bununla ilgili de gerek Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Bakan Yardımcımızla gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. En kısa sürede bunu güzide vatandaşlarımızla paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

“MAĞDURİYETLER ÜZERİNDEN SİYASET ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı ile yaylalarının ranta kurban edileceğine ilişkin iddialara da cevap veren Aydın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Gerçekten Bolu’yu sevmiyor, yaşamıyorsanız ve eğer dualarınız da ben Bolu için hizmet edeyim bana bu gücü ver Allah’ım diyemiyorsanız işte ancak mağduriyetler üzerinden siyaset üretmeye çalışırsınız. Yaylalar hukuki bir düzenlemesi olmadığı için bir sorun. Ama bu sorunu yaratan yine yasal düzenleme yapmışken Anayasa Mahkemesine götürüp iptal ettiren CHP’dir. Tam yönetmelik yapılırken, vatandaşın aleyhine olan bir uygulamayı yine sırf siyaset uğruna hayata geçiren bir zihniyetin yereldeki temsilcileri şu anda mağduriyetler üzerinden siyaset üretmeye çalışıyorlar. Bolu’nun menfaatine olan hiçbir şeyi görmüyorlar.”

TURİST GETİREBİLECEK PLANA ÇOMAK SOKUYORLAR

Aydın, Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planının Bolu’nun en önemli turist getirebilecek bir projesi olduğuna dikkat çekerek, “Kendileri durumu çok iyi biliyorlar. Vali beyle de durumu görüştük.  Şu an Sarıalan Yaylasında ihaleye çıkılan kısım lekeleme çalışmasıdır. Lekeme çalışması da teknik olarak nerede ne olacağıyla ilgili yerlerin tespiti ile ilgili uygulama çalışması yapılacak. Yani Bolu Belediyesinin biyolojik gölet deyip Atatürk Orman Parkındaki etrafını taşlarla örüp, mavi çuvallarla kapatmayacağız. Lekeme çalışmasını kimseden gizlediğimiz filan yok biz bunu vatandaşlarımızla da paylaşırız. Dolayısıyla lekeme çalışmasının ancak yapılabilecek bir yerde neyin rantı, kime ranttan bahsediyoruz. Hayatlarını böyle küçük polemikler, sıkışmış siyasi algılar üzerine kurgulayan zihniyet, Bolu’nun en önemli turist getirebilecek planına da nereden çomak sokarak engel olabilirimin peşindeler. Gerçekten Milletvekili olarak değil, bir Bolulu olarak kendilerini kınıyorum. Azıcık büyük düşünsünler” dedi. 

“İKİNCİ BİR GENÇLİK MERKEZİ İÇİN 9 BUÇUK MİLYON ÖDENEK SAĞLADIK”

Gençlere yeni bir müjde veren Aydın, “Karaçayır’dan sonra Kalıcı Konutlar da bir gençlik merkezinin yapılacak. Kalıcı konutlarımıza da ikinci bir gençlik merkezinin yapılması için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu çok sağ olsun bu konu da bizlere yardımcı oldu. Bu projeyle ilgili de 9 buçuk milyonluk bir ödenek geldi. Bu proje benim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

4 yorum yapılmış

  • Gocabolulu4 Mayıs 2022 - 01:29
    Arzu Hanım Bolu'nun her tarafını hatta şehrin en büyük ana artelini kapatıp cafe yapan kim? Milletin aklıyla alay etme, Alaaddin Yılmaz. Tanju Özcan eleştir suçla ama Alaaddin Yılmaz'ın vebalini yükleme. Hisar Tepesini komple açabilecek gücün var mı, yapabilirsen Bolu'da adın ölümsüzleşir...
  • Bolu4 Mayıs 2022 - 07:21
    Acaba iş sahası gençlere hiç hedefiniz yokmu tarımı sevdirmek çalışmayı özendirmek alın terini anlatmak biliyorsunuz gençlik çalışmadan kazanmayı seviyor büyükler olarak anladık bunu yani bakın tarım ne kadar önemli anlaşıldı mesela bolunun tarım yerleri talan edildi imarla herkes biliyor acaba gelecek için 9 milyon harcadanız olmazmı önce insan desek gelişmişlet böyle yapıyor daa
  • Kazım5 Mayıs 2022 - 10:27
    Sıra hisar tepesinde satma projesi yapacaklar
  • Sevim7 Mayıs 2022 - 12:23
    Eski bizans yerleşimi boluda hisar tepesi oldukça eski tarihi bi bölge. Kimbilir altından ne defineler ne altınlar çıkacak.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir