ERSAN TÜRKOĞLU AK PARTİLİLERİ ADETA TOPA TUTTU

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı ile ilgili yaptığı basın açıklamasıyla AK Partilileri adeta topa tuttu.

ERSAN TÜRKOĞLU AK PARTİLİLERİ ADETA TOPA TUTTU
11 Nisan 2022

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Türkoğlu, açıklamasında AK Partililere sert sözlerle yüklendi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada,  “AKP iktidarının ülkemizin Allah vergisi doğal güzelliklerini yandaşa ve Araplara pazarlama çabasını yaşayarak gördük, görmeye de devam ediyoruz. 'Bolu’yu Davos yapacağız' başlığıyla ilimizin doğal güzelliklerini tabiat ile uyumsuz, çarpık, alt yapıdan yoksun, yapılaşmaya açan, bunu da Master Planları yapılmış gibi halkımıza anlatmaya çalışan AKP iktidarı Abant’ın, Yedigöller’in doğal yapısına büyük zarar verdi. Geçmişte AKP Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın ilimizin adeta simgesi olan Gölcük’ü zenginlerin kullanımına peşkeş çekme çabaları partimizin ve Bolu’daki sivil toplum kuruluşlarının eylemleri yüzünden sonuçsuz kaldı.AKP iktidarı, yurdumuzun farklı yerlerinde rant için ne zaman doğaya zarar vermeye kalksa karşısında direnen yöre insanını buldu. Bazı yerlerde geri adım attı, bazı yerlerde Allah vergisi güzellikleri beton yığınına boğup birkaç zengine peşkeş çekti. Yöre halkına da “iş imkânı, yatırım” gibi süslü cümleler kurarak Askeri Ücretle çalışmayı büyük bir hizmetmiş gibi pazarladı. Fakat halkımız olup bitenin farkında. Kendisine ait olana sahip çıkıyor. İşte bu yüzden büyük rantların olduğu projeleri AKP İktidarının yerel temsilcileri açıklayamaz hale geldi. Vatandaş ile karşı karşıya gelmekten, tepki almaktan, oy kaybetmekten korktukları için büyük rant barındıran sözüm ona projeleri ilin bürokratlarına açıklama yaptırtarak duyurmaya, devlet meselesiymiş gibi lanse etmeye çalışıyorlar. Bunun son örneğini ilimizde görüyoruz. İlimize atanan doktorlardan, alınan bir araca, ufacık tarım ve hayvancılık hibelerine kadar her konuda şatafatlı cümlelerle, basın açıklaması yapan ilimizin AKP’li yöneticilerini “Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı” hakkında konuşurken veya demeç verirken hiç gördünüz mü?" dedi.

BOLU'DA AĞAÇLARIN KATLEDİLDİĞİNİ HEPİMİZ İYİ BİLİYORUZ"

Türkoğlu açıklamasına şöyle devam etti, “Farklı zaman dilimlerinde üstün körü bu konu ile ilgili açıklamalarda bulunan tek kişi var. Bolu Valisi Sayın Ahmet Ümit! Bolu Valisi Sayın Ahmet Ümit’in 6 Nisan’da İl Genel Meclisi ziyareti sırasında söyledikleri Bolu Valiliğinin Resmî Web sayfasında şöyle yazılmış “Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Plan ihalesinin yapıldığını belirten Bolu Valisi Ahmet Ümit,” Bolu turizm potansiyeli açısından son derece derin, detaylı ve güzel imkanlara sahip. Bunu harekete geçirebilmek için çeşitli faaliyetlerin olması gerekiyor. Köroğlu Dağları ile ilgili olarak sizlerden bir ricam var; bu projenin Bolu’nun projesi olduğunu unutmayalım. Bu projede hiçbir şekilde ağaç kesimi yapılmayacak. Bir yandan doğal yaşam aynı şekilde devam edecek. Kullanılacak alanda standartları belli bir modernizasyon gerçekleştirilecek.
Burada bizim nihai hedefimiz; Bolu’yu Ortadoğu’nun, Balkanların, Avrupa’nın ve nihayet dünyanın Davos’u yapmaktır. Bu potansiyele fazlasıyla sahibiz. Davos’u Bolu’ya inşa edeceğiz inşallah. Dünyanın dört bir yanından insanlar Bolu’ya gelerek hem ülkemize hem de ilimize çok büyük katkı sunacaklardır. Bu proje; doğamızın, topraklarımızın korunarak hayata geçirileceği bir projedir. Yıkmak çok kolay, yapmak çok zordur. Hep beraber milletin menfaatine faydalı olacak bir ortam oluşturalım. Sahiplenelim, milletimizin ve insanlığın hizmetine sunalım. O zaman Bolu tam anlamıyla bir marka olacaktır”Sayın Vali ağaç kesilmeyecek demiş ama Bolu’da özellikle son birkaç yıl içinde ormanların nasıl yok edildiğini, ağaçların nasıl kesildiğini hepimiz gayet iyi biliyoruz. 2021 yılında özellikle bu projenin uygulanacağı alanı dolaşarak, ağaç katliamını gözler önüne sermiştik. Demek ki projenin birinci aşaması ormanları korumakla yükümlü kurum tarafından gerçekleştirildi. Yapılacak tesislerin yatırımcısının arzu ettiği kadar ağaç kesilerek gerekli alan açıldı." diye konuştu.

AK PARTİ BOLU İL TEŞKİLATINA SESLENDİ

Yazılı basın açıklamasında Ersan Türkoğlu AKP Bolu İl Teşkilatına seslenenerek şu ifadelere yer verdi;  “Bolu’yu her yönü ile etkileyecek ve çok büyük bir alan üzerinde gerçekleşecek böylesi projenin istinasız her detayını Bolu’da yaşayan yurttaşlarımızın bilmesi gerekir diye düşünüyorum. Bu bağlamda Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Master Planı hakkında sessiz kalan AKP’nin ilimizdeki temsilcilerine sormak istiyorum; Bu plana her yönü ile sahip çıkıyor musunuz? Çıkıyorsanız neden konu ile ilgili basın açıklaması yapmadınız? Bu projeyi hayata geçirirken Covid-19 salgının en çok etkilediği sektör olan turizmi, ekonomik ömrünü, salgın, savaş, ekonomik kriz gibi unsurları bilimsel veriler ışığında tekrar değerlendirdiniz mi? Bu alan içersin de yer alan, Bolu’da yaşayan insanlarımızın yıllardır işlettiği küçük lokantaların, balıkhanelerin ruhsatı iptal edildi. İş yerleri kapatıldı. Emekleri, yılları, ruhsat alırken harcadıkları paralar bir çırpıda silindi. Bu insanlarımızın zararı ne olacak? Buralara yapılacak tesislerin büyüklüğü ne olacak? Doğayı tahrip etmeden alt yapı ve oteller nasıl yapılacak? Yap, işlet, devret modeliyle ve müşteri garantili mi kiraya verilecek? Ne zamana kadar kiraya verilecek? Bu alan içersin de yer alan yaylalarımız yıkılacak mı? Tesisler yapıldığında yaylalarımız yıkılmasa bile hayvancılık yapılmasına izin verilecek mi?
Büyük yatırımcıya kiraya verilen ormanlık alandaki ağaçlar kiraladığı zaman içersin de kime ait olacak? Ormandan geçimini sağlayan köylümüz ne yapacak? Bu alan içinde halkımızın piknik yaptığı yerler var, bu yerler ne olacak?
Bu projenin şehir merkezinde, köyde yaşayan insanımıza katkısı ne olacak? Bu proje hayata geçtiği zaman esnafımıza, köylümüze, iş arayan vasıflı, vasıfsız gencimize hangi oranda umut olacak? Kısacası, Bolu Davos olmayı başarırsa gelen turist Bolu’ya mı, Bolu’da yaşayanlara mı, tesis sahibine mi para kazandıracak?"

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir