FARUK BAYRAKDAR GÜNEY ÇEVRE YOLU'NUN İPTALİNİ DEĞERLENDİRDİ

Yeniden Refah Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Faruk Bayrakdar, tartışma konusu olan Güney Çevre Yolu’nun iptal kararı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

FARUK BAYRAKDAR GÜNEY ÇEVRE YOLU'NUN İPTALİNİ DEĞERLENDİRDİ
15 Ocak 2022

2015 yılında projelendirilen, Karayolları yol ağına alınan ve 2019 yılında yapımına başlanan Güney Çevre Yolu’nun, Bolu İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmesinin haberini büyük bir sevinçle karşıladığını belirten Bayrakdar: “Önceki dönem Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın seçimler öncesi giriştiği bu meçhul, ne olduğuna kanaat getirilemeyen yol Bolumuz’un en verimli topraklarının ortasından geçirildi. 12 metre yüksekliğinde ve 70 metre genişliğinde 13 kilometrelik yol için özellikle bu dönemde daha fazla değerini anladığımız tarımsal üretimin Bolu’daki birinci sınıf topraklarına kıyıldı. Tarım arazileri bölündü, köylülerin evleri ve arazileri ellerinden alındı. Ranta dayalı hiçbir proje Bolumuz’a yararlı olmayacaktır. Bunun haricinde bu meçhul yol sebebiyle Gücük Deresi’nin güzergahı ben bilirimciler tarafından yönü değiştirilmiş en ufak bir yağmurda bilinçsiz değişim sebebiyle Tepecik Mahallemiz sular altında bırakılmıştır.” dedi.

“Tabiatın Kalbi Bolumuz’u, Rantın Kalbi Bolu Yapmayalım.”

Bursa’nın gri bir şehire dönüşümden bahseden Merkez İlçe Başkanı Faruk Bayrakdar: “Daha düne kadar ‘Yeşil Bursa’ olarak isim verdiğimiz nadide şehrimiz üzülerek belirtiyorum ki bugün bilinçsiz belediyecilik sebebiyle ‘Gri Bursa’ ya dönmüş haldedir. Elimizde bir tane Bolu var. Bilinçsiz belediyecilikle Tabiatın Kalbi Bolumuz’u, Rantın Kalbi Bolu yapmayalım. Bu yolun yapım aşamasında kimlere yaradığını ve bitiminde kimlere yarayacağını biz çok iyi biliyoruz. Her şey güzel, projenin iptali sağlandı fakat zihinlerde birkaç soru var. Buraya harcanan fuzuli kaynakların hesabını kim verecek? Bu yol uğruna yönü değiştirilen Gücük Deresi’nin belirli aralıklarla taşmasından dolayı hasar gören vatandaşın ihtiyaçlarını kim karşılaycak, mağduriyetini nasıl giderecek? Projenin altında kalan tarım arazilerinin muadili nerede bulunacak ? Elbette biliyoruz ki bu sorulara yanıt hiçbir iktidar temsilcisi tarafından verilemeyecektir. Eski Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen’in de bu projeye destek vermediğini, karşı çıktığını açıklamalarından görüyoruz. Kendi içlerindeki Bolu’yu düşünen kişileri de dinlememişler. Hep belirttiğimiz gibi ben bilirimcilik oyunları kötü sonla bitiyor. İstişarede hayr olduğunu  birkez daha belirtmek istiyorum.”

“Trafiğe Karşı Çok Basit Önerilerimiz Var.”

Bolu’daki artan trafiğe de değinen Yeniden Refah Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Faruk Bayrakdar: “Bolu trafiğinin zamanla daha artacağını ve bu yolun trafiğe ilaç olacağını belirtenlere de çok basit önerilerimiz var. Yapmış olduğumuz AR-GE çalışmaları sonucunda Gölyüzü, Sanayi ve Organize Sanayi kavşaklarına alt geçitler yapmak ve şehrin akışının ve bazı kurumsal faaliyetlerin E5 Otoyolu üzerine (Kültür Mahallesi – Sağlık Mahallesi) daha fazla alınması Bolu trafiğine asıl ilaç olacak projelerdir. Tarımı bitirmek, şehri bölmek ve bunlardan rant elde etmek trafiğe bir çözüm değildir. Birkez daha anlamış olduk ki 94 belediyecilik ruhu Bolumuz’a gerekiyor. Bolu’ya Milli Görüş belediyeciliği şart oldu. Milli Görüş’ün tek temsilcileri olarak Bolu İdare Mahkemesi’ni bir kez daha doğru kararlarından dolayı tebrik ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Bu karar Bolumuz için hayırlı olsun inşallah.” dedi.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.