SÜLEYMAN SOYLU BOLU'DAKİ SIĞINMACILARIN SAYISINI AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Bolu’daki sığınmacıların rakamlarını açıkladı.

SÜLEYMAN SOYLU BOLU'DAKİ SIĞINMACILARIN SAYISINI AÇIKLADI
29 Kasım 2021

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında Bolu’daki sığınmacıların sayısını açıkladı. Soylu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan sığınmacılara yönelik aldığı kararları da insanlık dışı, anayasaya ve Türk Ceza Kanununa aykırı olduğunu vurguladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan sığınmacılara yönelik aldığı kararlar gündemdeki yerini korurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon kanalında Bolu’da yaşayan ve herkesin merak ettiği sığınmacı sayısını açıkladı. Bakan Soylu, Bolu’da 4 bin 400 civarında Suriyeli olduğunu belirterek, “Yaklaşık 4 bin 500 civarında da uluslararası koruma var, onların da önemli bir bölümü Kuzey Irak yani Iraklı ve Türkmen. 1500 civarında da Afganistanlı var. Toplam 13 bin civarında ve bunların ancak 10 bini Bolu'nun merkezinde.” diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kentte yaşayan sığınmacılara yönelik aldığı kararlara da tepki gösteren Soylu, şunları söyledi: “Bu işle ilgili genel bir soruşturma açıldı, bu soruşturma da yürüyor. Ama bu, insanlık dışı bir iş mi? Evet. Bu, Anayasa'ya aykırı mı? Evet. Türk Ceza Kanunu'na aykırı mı? Evet. İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun ilgili maddelerindeki eşitlik ilkesi ve ayrımcılık yasağına aykırı mı? Evet. Nefret suçuna girer mi? Evet. Bu doğru bir yaklaşım değil ama orada da hukuk işler."

1 yorum yapılmış

  • Vatandaş 29 Kasım 2021 - 12:11
    O zaman sayın bakan hukuk bu kadar önemli ise senin için önce kendinde işlesin sonra belediye başkanına sıra gelir
    %100   (Toplam 2 oy kullanıldı.)

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir