AKÇAKOCA VE YIĞILCA BOLU'YA MI BAĞLANACAK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Düzce’nin Akçakoca ve Yığılca İlçelerinin Bolu’ya bağlanması adına harekete geçtiklerini söyledi.

AKÇAKOCA VE YIĞILCA BOLU'YA MI BAĞLANACAK
15 Ekim 2021

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Başkan Özcan, gazetecilerle bir araya gelerek oldukça ses getirecek bir açıklamaya imza attı.

Başkan Özcan, Düzce’nin Akçakoca ve Yığılca ilçelerinin Bolu’ya bağlanması adına harekete geçtiklerini ifade ederek, “Akçakoca ve Yığılca’da yaşayan halk, Düzce Bolu’dan ayrılırken kendilerine hangi il sınırları içerisinde kalmak istediklerine dair fikirlerinin sorulmadığını söyledi. Hatta “Biz Bolu’ya bağlı kalmak isterken Düzce’ye bağladılar bizi” dediler. Bende Akçakoca ve Yığılca’nın Bolu’ya bağlanması adına bir kanun teklifi hazırlanması gerektiğini söyledim. Yakın zamanda milletvekillerimiz bunu TBMM’ye sunacaktır. Bu iki ilçede referandum yapılsın. Ben oradaki halk ile de konuşuyorum. Zoraki bir durum var. Halk Bolu’ya bağlanmak istediğine ilişkin referanduma 'evet' derse gereken yapılsın.” dedi.

“BOLU’YA DENİZİ GETİRMEYİ İSTİYORUM”

Tanju Özcan, açıklamasının devamında, "Şayet Düzce’nin de farklı bir talebi varsa biz de Mudurnululara, Göynüklülere soralım. Onların da Bolu’dan istediği bir ilçe varsa o ilçelerimize de sandık koyalım. Akçakoca ve Yığılca halkının talebi doğrultusunda, ben bu şehrin Belediye Başkanı olarak iki milletvekilimize konuyu detaylı olarak anlattım. Kanun teklifi vermelerini rica ettim. Kanun teklifi hazırlansın, iki ilçeye sandık koyulsun, referandum yapılsın. Sonuç olarak Akçakoca ve Yığılca halkı Bolu’dan daha iyi hizmet alabileceklerini düşünüyorlar. Oranın halkı Bolu’ya bağlanmak istiyor. Ben Bolu’ya denizi getirmeyi istiyorum.” diye konuştu.

Tanju Özcan'ın bu açıklamalarına Düzce cephesinden ne cevap verileceği şimdiden merak konusu.

7 yorum yapılmış

  • Göynüklü15 Ekim 2021 - 16:14
    Bu ne demek oluyor? Direk açıkca söyle mudurnu ve göynüğün seçimde kaybettirmesinden korkuyorum o yüzden istemiyorum bunları diye akıl mantık işimi bu adam resmi dairede işini halletmek için boludan düzceye mi geçecek? Seçimden önce Yukarısokulu amcanı neneni düşünüyordun şimdi niye göynüklü 70 yaşında amcanı düşünmüyorsun?
    %78 %22   (Toplam 9 oy kullanıldı.)
  • Düzceli15 Ekim 2021 - 18:34
    Mudurnudan tabi oy alamaz hepsi eski kafa göynük de dahil :)
    %34 %66   (Toplam 3 oy kullanıldı.)
  • Düzceli15 Ekim 2021 - 18:41
    Böyle bir saçmalık olamaz. Akçakoca ve Yığılca Düzcenin bir ilçesi. Boluya deniz getirmek istiyorsunuz diye yıllar sonra bu düzeni değiştirmenin mantığı ne anlamadım açıkçası. Yığılcalılar da halinden gayet memnun
    %45 %55   (Toplam 9 oy kullanıldı.)
  • Yığılcalı15 Ekim 2021 - 18:44
    Böyle bir saçmalık olamaz. Akçakoca ve Yığılca Düzcenin bir ilçesi. Boluya deniz getirmek istiyorsunuz diye yıllar sonra bu düzeni değiştirmenin mantığı ne anlamadım açıkçası. Yığılcalılar da halinden gayet memnun.
    %40 %60   (Toplam 5 oy kullanıldı.)
  • Akçakoca 15 Ekim 2021 - 23:20
    Yioooo
  • Yığılcalı16 Ekim 2021 - 03:15
    GAYET SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM. YIĞILCALI OLARAK BOLUYA BAĞLANMAK BİZİ YÜCELTİR. DÜZCEDE BİR YIĞILCALI OLARAK İSTENMEYEN VE HOR GÖRÜNEN BİR İLÇEYİZ! YIĞILCA DOĞAL VE ŞİVESİ OLAN BİR İLÇEDİR. DÜZCE BU ŞİVEYİ HOR GÖRMEKTE VE KÜÇÜMSEMEKTEDİR. BOLUYA BAĞLANMAYI DÖRT GÖZLE BEKLEMEKTEYİZ..
    %80 %20   (Toplam 5 oy kullanıldı.)
  • Kayra1 Eylül 2022 - 21:43
    Akçakoca ve Yığılcanın Boluya bağlanması bence çok iyi olur. Boluya deniz getirilmesi Karadeniz ticareti için çok mantıklı bir adım olacaktır diye düşünüyorum

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.