İKAMETGAH KARARINA İLK TEPKİ SAADET’TEN

Saadet Partisi(SP) İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Kızıltunçden, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'İkametini Bolu'ya aldırmayan öğrenciler indirimden faydalanamayacaklar' açıklamasına tepki gösterdi.

İKAMETGAH KARARINA İLK TEPKİ SAADET’TEN
7 Ekim 2021

Bolu Belediye Meclisinde geçtiğimiz aylarda ikametini Bolu’ya aldırmayan öğrencilerin indirimli uygulamadan yararlanamaması için karar alındı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde(BAİBÜ) yüz yüze eğitimin yeniden başlaması ve binlerce üniversitelinin ilimize gelmesi sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, öğrencilere bir çağrıda bulunarak ikametlerini Bolu’ya aldırmalarını, aksi halde indirimden faydalanamayacaklarını belirtti.

Başkan Özcan’ın açıklamasına ilk siyasi tepki Saadet Partisi(SP) İl Gençlik Kolları’ndan geldi. SP İl Gençlik Kolları Başkanı Abdülkadir Kızıltunçden yaptığı açıklamada Özcan’ı eleştirdi.

Kızıltunçden açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu basın açıklaması ilim ve bilim yolunda her türlü zorluğa karşı mücadele vererek eğitim almaya çalışan üniversiteli öğrenci arkadaşlarımızın adına, Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanlığının manifestosudur. Eğitim alma sürecine zorunlu olarak pandemi nedeniyle ara veren öğrenci kardeşlerimiz uzun bir aranın ardından 4 Ekim Pazartesi günü itibariyle şehrimize geri dönüş yapmaya başladılar ve şehrimiz şenlendi. Öğrencilerin Bolu’ya dönüşü uzun zamandır durağan olan Bolu’yu hareketlendirmesi bir yana, öğrencilerin yokluğuyla iş yapamayan esnafımızın da yüzünü güldürdü. Öğrencilerin ve Üniversitenin şehirlere olan katkılarının göz ardı edilemez bir etkisi vardır. Öğrenci 2-4 yıllık eğitimi için geldiği şehirde ev tutarak emlakçıya ve ev sahiplerine, abone olarak yaşadığı şehrin belediyesine ve yerel idari kurumlarına, alışveriş yaparak pazarcılık yapan halka ve mağaza sahiplerine, notlarının çıktısını aldığı kırtasiyeye vb. daha birçok alanda, yaşadığı ve eğitim aldığı şehre katkıda bulunuyor. Bunlar herkesin malumu tabii, biz sadece hatırlatmak istedik ve tüm bunları bildiği halde ikametgahını Bolu’ya almayan üniversiteli öğrenci kardeşlerimiz indirimli otobüs kartından faydalanamayacak açıklamasını yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan beye sormak istiyoruz;
– Kendisi de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrencilik yaptı; bulunduğu şehirde bu uygulama var mıydı, kendisi bu yaptırıma maruz kalsaydı o dönemde ne yapardı?
– Öğrenci özgür olmalı ve rahat olmalı ki bilime ve ülkesine katkıda bulunabilsin, bu zor dönemde zoraki yaklaşımla öğrencinin pandemi sürecinde sırtına bir yük de belediye yüklemiş olmuyor mu?
– Öğrencinin; yukarıda bahsettiğimiz, şehre olağan olan katkısı zaten varken yapılan açıklamayla Bolu halkının düşünüldüğü gerekçesiyle yapılan bu uygulama öğrenciyi ticari bir obje veya faaliyet alanı görmek değil midir?
-Çevre illerimiz başta olmak üzere ülkemiz genelinde olmayan bu uygulama ile o illerin belediye başkanları şehirlerini düşünmüyor da şehrini düşünen tek Belediye Başkanı kendisi midir?
-Aşı uygulamasında zorunluluğun olmadığı iddiasında bulunup çeşitli yaptırımlarla halkına mobbing uygulayan hükümete eleştirileriyle meşhur Sayın Belediye Başkanımız onları mı örnek alıyor da şehrindeki öğrencilere mobbing uyguluyor.
– Bolu Belediye Başkanlığı pandemi sürecinde şehrin nüfusuna oranla öğrenci nüfusunun yoğun olduğu şehrimizde geleceğin nesillerine nasıl bir faaliyet alanında yardımcı olacak? Öğrenci için mobbing harici ne yapmayı planlıyor?
Öğrencilerin otobüs ulaşım ücreti; ikametli indirim fiyatı 2.25, indirimsiz 2.65 TL olarak belirlenmiş ve Belediye Başkanı öğrenci kardeşlerimden bunu istemeye hakkım var demiş. İkametgahlarını Bolu’ya almaları takdirde indirimden faydalanacağını ifade etmiş. Yapılan bu açıklama ve uygulanacak olan yaptırım öğrenciye külfetten başka bir şey değildir. Öğrencinin üzerinden yapılan bu açıklama ve yaptırım mantık dışı ve yanlıştır. Öğrenci zaten varlığıyla Bolu’ya ve Bolu Halkına varsa üzerine düşen borcunu ödüyor. Bu yaptırımın düzeltilmesini geleceğimizin mimarları olan üniversiteli öğrenci arkadaşlarımız adına istiyoruz. Bolu’da eğitim alan öğrenci arkadaşlarımız burada yaşasın, iş kursun ve başkaları da Bolu’yu sevsin ve huzur içinde yaşayalım. Tanju Bey’e çağrımızdır; Bolu’yu ve Bolu’ da ki öğrenci kardeşlerimizi sevelim, mobbing uygulamasından en kısa zamanda vazgeçelim.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir