TANJU ÖZCAN İÇİN KARAR GÜNÜ

Kendisinden yardım isteyen bir kadınla ilgili ifadelerini “komik anı” olarak anlatan Tanju Özcan’ın durumu MYK toplantısında ele alınacak. Tanju Özcan, kınama, uyarı, geçici ihraç ya da kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkedilebilir.

5 Eylül 2021

CHP MYK toplantısı Pazartesi günü (bugün) saat 12:00’de toplanacak. Baraj tartışmasından ekonomiye, dış politikadan koronavirüse kadar pek çok konu masaya yatırılacak. Ancak hiç şüphesi en önemli başlıklardan birisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olacak. Kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapacağını belirten Özcan genel merkez ile ters düşmüştü. O kararından geri adım atmayan Özcan bu kez kendisinden yardım isteyen bir kadın ile ilgili imalı ifadeleri nedeniyle tepki topladı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan'ın tepki gören sözlerine ilişkin, “Bu ifadeleri kabul edilemez. Kendisi de özür dilemiştir. Sayın Özcan’ın durumunu MYK toplantımızda değerlendireceğiz” demişti.

UYARI, KINAMA, GEÇİCİ İHRAÇ, KESİN İHRAÇ

Özcan’ın durumunu görüşecek MYK’nın önünde 4 yol var. Parti tüzüğünün 68. ve 69. maddeleri Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkleri öngörüyor. Buna göre Özcan, uyarı, kınama, 2 yıllık geçici ihraç veya kesin yani temelli ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilebilir.

Disiplin kuruluna sevkin ardından süreç başlayacak. Kurul, Özcan’dan sözlü savunma isteyecek. Sözlü savunma verilememesi halinde yazılı savunma da kabul edilecek. Ardından karar verilecek.

NE OLMUŞTU?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bir YouTube programında tüp bebek konusunda yardım isteyen kadınla olan anısını anlatmış ve kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir