AHMET ÖRNEKBAŞ "KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI" DEDİ

30 Haziran’da sona eren Kısa Çalışma Ödeneği hakkında İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş açıklama yaptı. Örnekbaş, kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gerektiğini söyledi.

AHMET ÖRNEKBAŞ "KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI" DEDİ
1 Temmuz 2021

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, 30 Haziran’da sona eren Kısa Çalışma Ödeneği hakkında şu değerlendirmeleri yaptı: "Pandemi koşullarından dolayı ciddi ekonomik hasar almış ve çok kıt imkânlarla sağlanan devlet desteği ile ayakta durmaya çalışan esnafımız şimdi yine olası bir krizle karşı karşıyadır. Kısa Çalışma Ödeneği ile olarak işletmelere ödenen devlet desteği son bulmuştur. Bu ödenek birçok çalışan insanımızın istihdamına katkı sağlamaktadır. Bu ödeneğin kaldırılmasıyla birlikte birçok insanımız işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalacaktır. Kısa Çalışma Ödeneği desteğinin süresi mutlaka uzatılmalıdır. Vatandaşımız işsiz güçsüz bırakılmamalıdır. Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında ödenen kaynak işçinin kendi parasından, işsizlik fonundan karşılanmaktadır. İşçinin parası yine olası olumsuz bir ortamda kullanmak üzere işçinin alın teri ile oluşturulan bu fondan karşılanmaktadır. Çalışan insanımızın en çok ihtiyaç duyduğu dönemde bu kaynak işçi emekçi kardeşlerimizden esirgenmemelidir. Bu ödenek süresi mutlaka uzatılmalı, vatandaşımızın yaşayacağı mağduriyetin mutlaka önüne geçilmelidir."

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir