ABDULKADİR KIZILTUNÇDEN HEKİM ADAYLARININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Saadet Partisi Gençlik Kolları Bolu İl Başkanı Abdulkadir Kızıltunçden, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp, FTR ve Diş Hekimliği Fakültelerinde eğitim gören öğrencilerin sağlığının riske atıldığını söyledi.

ABDULKADİR KIZILTUNÇDEN HEKİM ADAYLARININ SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ
17 Nisan 2021

Başkan Kızıltunçden, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Son zamanlarda sağlık hakkını elinde tutmaya çalışan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp, FTR ve Diş Hekimliği Fakültelerinde eğitim gören öğrenci arkadaşlarımızın haklı mücadelelerine tanıklık ediyoruz. İki ay kadar önce vakaların biraz olsun kontrol altına alındığı bir dönemde yüz yüze eğitime ve staj pratiklerine çağırılan öğrenci arkadaşlarımız, vakaların ve risklerin arttığı şu günlerde eğitim hayatına devam etmek zorunda kalmaktadır. Bizler Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkanlığı olarak biliyoruz ki giderek büyüyen bir sorun var ve Ramazan ayının girmesiyle birlikte, iftar ve sahur saatlerinde yurtlarda oluşan yoğunluk arkadaşlarımızı tedirgin etmekte, aynı zamanda sağlıklarını riske atmaktadır.  Bununla birlikte yıllardır çözülemeyen ve pandemi sürecinde daha da büyüyen bir ulaşım sorunumuz var. Öğrenci arkadaşlarımızın eğitim hayatlarının verimli geçmediğinin farkına varamayan üniversite yönetimi bu konuyla alakalı neden bir karar alamamaktadır. Zorunlu eğitiminin yanı sıra bir de hasta olma riskinin stresi, öğrenci arkadaşlarımızı daha da içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Geleceğimizin hekim adaylarının bu denli stres altında eğitim görmeleri ve sağlıklarının riske atılmasının hiçbir şekilde izahı olamaz. Saadet Partisi Gençlik Kolları Bolu İl Başkanlığı olarak, sağlığı riske atılan öğrenci arkadaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirtiyoruz ve onları riske atan üniversite yönetimine soruyoruz. Sayıları onlu rakamları geçen öğrenci arkadaşlarımızın semptom gösterdiklerinin ve bazılarının testinin pozitif olduğu bilgisi kendilerine ulaşmamakta mıdır? Mevcut öğrencilerin kaldığı Abant KYK yurdunda çıkan pozitif vakaların hızla çoğalması ve temaslı sayılarının artması öğrencilerimiz için büyük risk değil midir? Öğrencilerden bu denli kopuk yaşayan üniversite yönetimi bu tutumundan ne zaman vazgeçecektir? Sağlığı korumak, hastalığı iyileştirmekten daha kolaydır. BAİBÜ Öğrencilerinin sağlığını koruyalım. Geleceğin hekimlerine sahip çıkalım.”

1 yorum yapılmış

  • Ahmet Kırımlı17 Nisan 2021 - 19:08
    Helal olsun başkan

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir