İŞTE KABİNEDEN ÇIKAN TÜM KARARLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek illerde Pazar günü olarak sürecek" dedi.

İŞTE KABİNEDEN ÇIKAN TÜM KARARLAR
1 Mart 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kademeli normalleşmenin ele alındığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İşte Erdoğan'ın açıkladığı yeni kararlar;
 

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir müddet daha pazar günü devam edecek.

Ülkemizin tamamında süren akşam 21.00 ile sabah 5.00 arasındaki sokağa çıkma sınırlaması ise sürecek.

Okullar Türkiye genelindeki ilkokullarda 8-12 sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır.

Orta ve düşük riskli bölgelerde orta, ilkokul, liselerdeki eğitim başlayacaktır.

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, kıraathane, çay bahçesi gibi yerler çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında %50 kapasiteyle sürdürebileceklerdir.

Halı saha ve havuz gibi faaliyetler düşük riskli illerde sabah 09:00 ile akşam 19:00 arasında faaliyetini sürdüreceklerdir.

Sokağa çıkma saatleri sınırlı olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlarımızla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerimizde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riski sınıftaki illerde ise sokağa çıkma süresi artırılacaktır.

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler düşük ve orta riskli illerimizde 100 kişi yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecektir.

Sivil toplum kuruluşları meslek odaları kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük orta ve yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecektir.

Kamunun çalışma saatleri tüm ülkede normale dönecektir.

Hedefimiz mümkün olan en kısa sürede ülkemizin tamamında normalleşme sürecini tamamlamaktır. Salgın boyunca her konu da öncü ve örnek olan Türkiye'nin kısıtlamaların gevşetilmesi, tamamen kaldırılması hususunda aynı başarıyı göstereceğine yürekten inanıyorum."


Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabine toplantısı sonrası riskli illere ilişkin harita yayınlayarak altına şu notu düştü;
"İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz."

Yayımlanan haritaya göre Bolu, hala yüksek riskli iller arasında yer alıyor.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir