SADETTİN BASKIN ESNAFIN SESİ OLDU

Yeniden Refah Partisi Bolu İl Başkanı Sadettin Baskın, ekonominin bel kemiği olan esnafların son durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

SADETTİN BASKIN ESNAFIN SESİ OLDU
18 Şubat 2021

“ESNAF HER GEÇEN GÜN KEPENK KAPATMAYA DEVAM EDİYOR”

Regaip Kandili olması dolayısıyla açıklamalarına tüm İslam aleminin kandilini kutlayarak başlayan Baskın, “Kentte gerçekleştirdiğimiz esnaf ziyaretleri sonucunda esnafların büyük bir bölümünün ekonomik açıdan zor durumda olduğunu tespit ettik. Birçok esnaf siftahsız dükkan kapattığını ifade etti. 2020 yılı için açıklanan enflasyon oranı gerçeği yansıtmıyor. Sadece bir ay içerisinde yüzde 15 + yüzde 15 doğalgaza, yüzde 40 seviyelerinde elektriğe zam yapıldı. Temel ihtiyaç maddesi sıvı yağlara yapılan yüksek zamlar herkesin malumu. Tüm bunlara rağmen işçi maaşına yapılan zam ise bu oranların neredeyse yarısı kadar oldu. Esnaf ise her geçen gün kepenk kapatmaya devam ediyor. Borç, faiz ve vergi ekonomisinin ülkemizi getirdiği durum maalesef bu şekilde” ifadelerini kullandı.

“KAFE, RESTORAN VE KAHVEHANELERİN KAPATILMASI KESİNLİKLE ÇİFTE STANDARTTIR”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoran, kafe, lokanta ve kahvehane gibi işletmelerin tamamen kapatılmasının kesinlikle bir çifte standart olduğunu belirten Sadettin Baskın, “Eğer bugün HES kodu ile alışveriş merkezlerine girilebiliyorsa, tıklım tıklım kongreler yapılabiliyorsa, toplu taşıma araçları çalışabiliyorsa pekala önlemler alınarak restoran, kafe, lokanta ve kahvehane gibi işletmeler de açık tutulabilir ve zor durumda olan esnafın mağduriyetleri ortadan kaldırılabilir” açıklamalarında bulundu.

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir