BAŞKAN KARSU, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI

CHP Bolu il Başkanı Kazım Karsu 24 Kasım Öğretmenler gününü yayınladığı yazılı mesajla kutladı.

BAŞKAN KARSU, 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLADI
23 Kasım 2020

CHP Bolu il Başkanı Kazım Karsu 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında şu ifadelere yer verdi; Öğretmenlik dünyanın en meşakkatli mesleğidir. Çünkü öğretmenlik demek; lojmanı olmayan, soba ile ısınan, günlerce yolu kapalı köy okullarında görev yapmaktır. Kentlerin varoşlarında 35-40 öğrencili sınıflarda hayatları değiştirmektir.

Öğretmenlik en saygın meslektir. Çünkü öğretmenlik, Başöğretmen Atatürk’ün öğretmeni olmaktır. Ondan devralınan tebeşir ile tahtaya Cumhuriyet yazmaktır. Aydınlık, güzel bir ülkeyi ve geleceğimizi oluşturacak çocuklarımızı yetiştirmektir.Atatürk “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir ulus henüz ulus adını almak yeteneğini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, ulus denemez. Bir kitle ulus olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere gereksinim duyar”  demiştir. Bu gerçeğin altını bir kez daha çizmek gerekir.

“Finlandiya bizim Köy Enstitülerimizi örnek aldı. Ya biz?”

Ülkemizin bugün en sancılı alanı eğitim öğretim sistemidir. AKP iktidarında 7 Milli Eğitim Bakanı değişti. Her gelen bakan yeni bir sistem getirdi. Bugün dünyanın en başarılı eğitim sistemlerinden birini kuran Finlandiya Köy Enstitülerini örnek almıştır. Üretimi paylaşımla, evrensel değerleri yerel motiflerle buluşturan köy enstitülerini… Bu okullar dağarcığındaki bilimi, sanatı, aydınlanmayı ülkenin dört bir yanına taşıyan güzide öğretmenleri ile aydınlanma hareketinin önemli merkezlerinden biri olmuştur. Burada yetişen pek çok öğretmen romanları, öykü ve şiirleri, besteleri, bilimsel çalışmaları ile ülkemiz sınırlarını aşmıştır. Cumhuriyeti kuranların ve izleyen kuşakların eğitime ne kadar önem verdikleri ortadadır. 15 Temmuz 1921 tarihinde Ankara’da yapılan 1. Maarif Kongresi Atatürk’ün eğitime verdiği önemi anlatan en iyi örnektir. Atatürk öğretmenlerin savaş alanlarına gitmesine izin vermez, “Bizim onlara asker olarak değil, öğretmen olarak ihtiyacımız var” der. İhtiyacımız olan; eğitimin bir devlet politikası haline gelmesi ve kendi köklerimizden beslenmesidir.

"Öğretmen, elinde bir meşale toplumu aydınlatır"

Öğretmen, toplumun önderidir, toplumun lideridir. O nedenle öğretmen toplumun en saygın kişisi olmak durumundadır. Biz, mücadelemizi ülkenin geleceği parlak olsun diye veriyoruz. Öğretmenleri yüceltmemizin, onları saygın kılmamızın temelinde bu unsur, bu düşünce yatmaktadır. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışını benimseyen, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve gayretle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş, ülkemizin kuruluşunda ve bugünlere gelişiminde emeği geçen tüm öğretmenlerimizin huzurunda eğiliyor, ruhları şad olsun diyorum."

“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.”

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir