MUHTARLARA KENE İLACI DAĞITILDI

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, keneyle mücadele çalışması kapsamında köy muhtarlarına ilaç dağıtımı yaptı.

MUHTARLARA KENE İLACI DAĞITILDI
29 Eylül 2020

Haber: Ozan ALBAYRAK
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı ile mücadele amacıyla riskli bölgedeki 26 ilde uyguladığı kene ilacı dağıtımı Bolu’da da yapıldı.

Bolu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü önünde yapılan kene ilacı dağıtımı etkinliğinde ildeki muhtarlara kene ilacı dağıtıldı. Etkinlikte, kene ilacının hayvanlar üzerinde nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

"3 AYLIK BUZAĞILARDA KULLANMAYIN"

Etkinlikte konuşan İl Müdürü İzzet Murat, “Ülkemizde ilk olarak 2003 yılında tanısı konan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı gittikçe artmış, en fazla 2008-2009 yıllarında etkin görülmüştür. Ancak uygulanan kene ile mücadele programları ile üreticilerin ve halkı bilinçlendirilmesi sonucunda hastalığın görülme oranı önemli ölçüde azalmıştır. Kene ile mücadelede en uygun ilaç sırttan dökmeli ilaçlardır. Çünkü bu tür ilaçlar sürte geçmez ve gebeliğe etkisi yoktur. İğne şeklindeki ilaçlar da çok etkilidir ancak sütü çok uzun süre bozduğundan ve gebeliği tehlikeye attığından gebe ve sağlam hayvanlarda kullanılmaz. İlacımızın dozu 100 kilogram canlı ağırlık için 10 mililitredir. İlacımızı 3 aylıktan küçük buzağılara uygulamayalım. Sürekli ahırda kalan hayvanlara da, mesela erkek hayvanlara uygulamayalım.” dedi.

1 yorum yapılmış

  • Hüseyin gülen29 Eylül 2020 - 17:41
    Birde Seben ve köyleriiçin. Bit. Ve pire ilacıdağitsalar

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir