MUDURNULU ÖĞRENCİLER EBA’YA UZAKTAN BAKIYOR

Mudurnu’da binlerce öğrenci, köylerinde internete erişim sağlanamadığı için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitime bağlanamıyor.

MUDURNULU ÖĞRENCİLER EBA’YA UZAKTAN BAKIYOR
28 Eylül 2020

HABER: Hızır İlyas Yıldırım
Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs nedeniyle okulların kapanmasının ardından uzaktan eğitim modeline geçildi. 18 milyon öğrenci, EBA üzerinden uzaktan eğitime başladı.  Derslerin online olarak devam etmesi ile birlikte yeni sorunlar açığa çıktı.

KÖYLERDE İNTERNET YOK, ÖĞRENCİLERDE TABLET YOK

Bolu’nun Mudurnu ilçesindeki birçok köyde de öğrenciler online eğitim almakta sıkıntı yaşıyor. Evlerinde tablet, bilgisayar ve online eğitime uyumlu cep telefonları bulunmayan binlerce öğrenci EBA’ya uzaktan bakmakla yetiniyor. Online eğitime uygun cihazları olan öğrenciler ise köylerinde internet erişimi olmadığı için EBA’ya bağlanamıyor.  Bu durum, ülkemizde eğitimdeki fırsat eşitsizliğini gözler önüne seriyor.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ NEREDE?

Özellikle, ilçeye bağlı Esenkaya Köyü, Güveytepe Köyü başta olmak internet erişiminin olmadığı birçok köyde vatandaşlar sorunun giderilmesini istiyor. İnternet sorununun giderilmesi için İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Telekom’a sayısız dilekçe verdiklerini bildiren köylüler,  şu ana kadar herhangi bir çözüme başvurulmadığını söylüyor.

Köy sakinleri, "Çocuklarımız eğitim almakta güçlük çekiyor. İnternete erişim yok, tablet yok, bilgisayar yok. İnternet olsa tableti biz alırız ama o kadar başvuru yaptık ilgilenen yok. Eğitimde fırsat eşitliğinden bahsediyorlar. Öğrencilerin eşit koşullarda, aynı şartlarda eğitim alacağını söylüyorlar. Eğitimde fırsat eşitliği nerede? Yetkililer sesimizi duysun artık" diyerek sıkıntılarını dile getiriyor.

2 yorum yapılmış

  • Dozerci 28 Eylül 2020 - 18:18
    Var mıdır eşitlik denilen sey gari ban köyün de otursun
  • ismail30 Eylül 2020 - 20:27
    Şu korona denen nalet hastalık olmasaydı bazı eksikleri hiç bilmeyecektik internet denen nesnenin köylere ulaşmadığını bilmeyecektik sağol korona .

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir