SEÇİM ANKETİNDE İKİ PARTİ BARAJ ALTINDA KALDI

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan son seçim anketinde HDP ve İYİ Parti'nin baraj altında kalması dikkat çekti. Aynı ankette MHP'nin oy oranı ise yüzde 14.1 çıktı.

SEÇİM ANKETİNDE İKİ PARTİ BARAJ ALTINDA KALDI
10 Ağustos 2020

Erken seçim tartışmaları devam ederken ORC Araştırma Şirketi, 06-08 Ağustos tarihleri arasında 41 ilde toplam 4 bin 120 kişi ile yaptığı anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmada vatandaşlara "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Araştırmada çıkan sonuca göre; HDP ve İYİ Parti baraj altında kalıyor. Son dönemlerde yapılan anketlerde baraj altında kalan MHP ise ORC'nin anketinde 14.1'lik kesimin desteğini aldı.

 


İYİ PARTİ'YE ÇAĞRILAR PEŞ PEŞE GELMİŞTİ

ORC'nin anketinde yüzde 8.1'lik kesimin desteğini alan İYİ Parti'ye hatırlanacağı üzere önce geçtiğimiz günlerde önce MHP Lideri Devlet Bahçeli, ardından da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tarafından Cumhur İttifakı'na katılma çağrısı gelmişti.

İşte yapılan anketten çıkan sonuçlar;

- AK Parti: Yüzde 36.6

- CHP: Yüzde 25.9

- MHP: Yüzde 14.1

- HDP: Yüzde 9.6

- İYİ Parti: Yüzde 8.1

- DEVA Partisi: Yüzde 2.3

- Gelecek Partisi: Yüzde 1.6

- Saadet Partisi: Yüzde 0.8


 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir