İŞTE TÜRKİYE'DE VİRÜSÜ TAŞIYAN KİŞİ SAYISI

CNN Türk canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de şu anda 250 bine yakın virüsü taşıyan ve bulaştıran kişi olduğunu söyledi.

İŞTE TÜRKİYE'DE VİRÜSÜ TAŞIYAN KİŞİ SAYISI
6 Ağustos 2020

CNN Türk canlı yayınına katılan Prof. Dr. Tevfik Özlü, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilde başlattığı corona virüsü denetimlerini değerlendiren Prof. Dr. Özlü, bu denetimlerin toplumda farkındalığın ve uyumun artmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Ancak denetimlerde cezai yaptırımların mutlaka uygulanması gerektiğinin de altını çizen Prof. Dr. Özlü, vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Özlü'nün açıklamalarından satırbaşları;

"Maalesef salgında bir artış trendi görünüyor. Bu hem bizde hem dünyada böyle. Maalesef salgın hız kesmediği gibi artıyor. Önümüzdeki günlerde bayrama ait bulaş zincirinin etkileri de muhtemelen eklenecek. Artışın devam edeceği konusunda endişeliyim.

"TÜRKİYE'DE VİRÜSÜ BULAŞTIRAN 250 BİN KİŞİ VAR"

Türkiye'de şu anda 250 bine yakın virüsü taşıyan ve bulaştıran kişi var. Şu anda yapılan hesaplar Türkiye'de aramızda dolaşan, bunların çoğunun da hiçbir şikayeti yok, aşağı yukarı 215 bin kişi var. Hasta olup dolaşan da 17-18 bin kişi var. Türkiye'de şu anda virüsü taşıyan ve bulaştıran bu kadar insan var. Dolayısıyla sokakta, çarşıda, toplu taşımada, restoranda, markette ya da aile içinde, komşu ziyaretinde, düğünde, nişanda, mevlütte, sünnette bulunanlardan birinin pozitif olma olasılığı yüksek. Dolayısıyla hiç fark etmeden virüsü alabilirsiniz ya da siz de taşıyıcı olabilirsiniz. Şu anda hepimiz şöyle düşünmeliyiz; 'Ben de virüsü taşıyorum, rastladığım her kişi de virüsü taşıyor olabilir.'

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir