ENGİNAR HASADI BAŞLADI

Bolu’nun Göynük ilçesinde enginar hasadı düzenlenen törenle başladı.

ENGİNAR HASADI BAŞLADI
1 Temmuz 2020

İlçenin Gökçesaray Köyü’nde gerçekleşen hasat törenine Vali Ahmet Ümit, Göynük Kaymakamı Eyyüp Güngör, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya, İl Tarım ve Ormancılık Müdürü İzzet Murat, daire amirleri, teknik personel, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Burada açılış konuşması yapan İzzet Murat, “Göynük ilçemiz sahip olduğu coğrafi konum ve iklim özellikleri ile ilimiz enginar üretimin merkezi konumundadır. Fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerinden oldukça zengini sağlıklı yaşamın temel gıdaları arasındaki yerini sağlamlaştıran enginar üretimini yıllar içerisinde başarılı bir şekilde arttıran ilçemiz de 80 üreticimiz yıllık 4.5 Milyon adet yaklaşık 1200 ton üretim ile önemli bir katma değer sağlamanın yanında söz sahibi iller arasındaki konumunu sağlamlaştırarak daha da üst seviyelere çıkarmaktır. Amacımız üretim miktarını, ekim alanını arttırmaktır. Enginar hasadının üreticilerimize hayırlı olmasını, üreten Bolu'nun üreten çiftçilerine bol ve bereketli kazançlar sağlamasını dilerim” dedi. 

“HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Vali Ahmet Ümit ise, “1200 dekar olan enginar ekiminin Gökçesaray Barajı’nın hizmete girmesiyle bu yıl 300 dekar artarak 1500 dekara ulaştığını ve 1500 ton üretim beklendiğini öğrendik. Önümüzdeki yıllarda ekim ve rekoltede Adana ve Antalya illerimizi yakalayacağımıza inanıyorum. Enginar karaciğer dostu olmasının yanında sahip olduğu besin değerleri ile sağlığımız için önemli gıdalarımızdandır. Alın teri ile üreten ve üretmeye devam, tahin en kadim mesleği tarım ve hayvancılığı icra eden çiftçilerimizdir. Enginar hasadının hayırlı olmasını diliyorum. Biz her zaman çiftçimizin yanındayız. Taleplerinizi şikâyetlerinizi bizlere ulaşarak bildirin. Biz de en kısa sürede bunları çözmek için elimizden geleni yapalım. Bizler sizler için buradayız” dedi.  

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir