TANJU ÖZCAN ATI İSTEDİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yapımı yılan hikayesine dönen Köroğlu Park’taki Bolu’nun sembolü Köroğlu Heykelini yetkililerden istedi.

TANJU ÖZCAN ATI İSTEDİ
29 Haziran 2020

HABER: HIZIR İLYAS YILDIRIM

Başkan Özcan, Bolu’yu Türk Dünyası’nın merkezi yapma hedefiyle 2016 yılında dönemin AK Partili Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın girişimleriyle,  Alpagut Mahallesi’nde 90 bin metrekare arazi üzerinde yapımına başlanılan ve bitirilemeyen Uluslararası Köroğlu Parkı’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Köroğlu Parkı’nın Bolu Belediyesi’ne tahsisi konusunda defalarca yazı yazdıklarını söyleyen Özcan, “31 Mart seçimlerinden 3 gün önce TOKİ  buranın belediye tarafından Millet Bahçesi olarak yapılmasını istemişti. Tahsisi bizde olmadığı için buraya bir çivi dahi çakamıyoruz. Burası sarhoşların mekanı haline geldi. Camlar, kapılar kırılıyor. İçerisinden malzemeler çalınıyor. Burası bu şekilde bir kış daha geçirirse ciddi anlamda zarar görecek. Bakanlığa bu alanın Bolu Belediyesi’ne tahsisi konusunda yazı yazdık. Bize vermiyorlarsa da söz verdikleri gibi Millet Bahçesi yapılması konusunda hızlıca adım atmaları gerektiğini söyledik. Burayı bize vermediler, kendileri de herhangi bir çivi de çakmadılar.” dedi.

GÖREN ALAY EDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na seslenen Tanju Özcan, “Teklifimizi tekrar ediyoruz. Burayı bize verin ve bu alanı güzelleştirelim. Eğer vermeyecekseniz de Bolu halkının cebinden çıkan 12 milyonla yapılan bu alanın parasını bize iade edin. Eğer hiçbirini yapmayacaksanız üçüncü bir teklifimiz daha var. Burada at çürüyor, heykel çürüyor, bina çürüyor. Bari atı bize geri verin biz uygun bir yerde bunu değerlendirelim. En azından Bolu’nun simgesi gelen geçen tarafından görülsün. Burayı yoldan görenler ‘Horoz şekeri mi?, Kelebek mi?’ diyor, soru soruyor. İnsanların bizimle dalga geçmesi zoruma gidiyor. Atımızı bize geri verin. Bu at Bolu’nun atıdır. Biz bu atı terminalin olduğu yerdeki bir alanda yaklaşık 10-15 metrelik bir yükseklikte sergileyeceğiz.” diye konuştu.   



Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.