HIDRELLEZ'DE HAYVANLAR İÇİN KLİPLİ ÇAĞRI

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdrellez’de İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) ve Procne Kadın Korosu işbirliğinde bir klip yayınlandı.

7 Mayıs 2020

Baharın gelişini müjdeleyen Hıdrellez’de İstanbul Veteriner Hekimler Odası (İVHO) ve Procne Kadın Korosu işbirliğinde bir klip yayınlandı. Videoda Ederlezi (Hıdrellez) şarkısı eşliğinde doğanın uyanışıyla birlikte tabiat ve hayvan sevgisi işleniyor, son günlerde sokağa terk edilen hayvanların sayısındaki artışa dikkat çekiliyor.

Pandemi koşullarında tüm koristler görüntüleri evlerinde ve bahçelerinde kendi imkanlarıyla çektiler, ses ve enstrüman kayıtlarını yaparak biraraya getirdiler. İVHO da özel izinle drone çekimi yaparak sokak hayvanlarını görüntüledi ve klip haline getirdi. Yayınlanması içinse özel anlamı dolayısıyla Hıdrellez günü seçildi. Ederlezi şarkısının Procne Kadın Korosu tarafından seslendirildiği klipte, doğa tahribatina dikkat çekiliyor, evcil hayvanlardan insanlara COVİD 19’un bulaşmadığı hatırlatılıyor ve konuya “TERK ETME, SEV” mesajıyla dikkat çekiliyor.

Çeşitli meslek mensuplarından oluşan ve Cep Sahne çatısı altında çalışmalarını sürdüren Procne Kadın Korosu, adını kadın dayanışmasının bir örneği olan mitolojik bir hikayeden alıyor. Şiddete karşı birleşip bülbül ile kırlangıca (Procne) dönüşen iki kız kardeşten ilham alan koro üyeleri, Anadolu ve Rumeli’nin ezgilerini Müzik Direktörü Haluk Polat’ın çoksesli düzenlemeleriyle seslendiriyor. 

 

 

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir