BOLU’DA SU FİYATLARI YÜZDE 50 DÜŞÜYOR

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Koronavirüsle mücadele kapsamında Bolulu vatandaşları sevindirecek bir haber verdi. Özcan, 2 ay boyunca su fiyatlarında yüzde 50 indirime gittiklerini söyledi.

30 Mart 2020

Haber: Hızır İlyas Yıldırım

Özcan, Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Koronavirüsün bütün dünyayı etkisi altına aldığını hatırlatan Özcan, “Şehrimizde de bu virüsün etkisi giderek artıyor. Vaka sayımız maalesef artmaya devam ediyor ve daha da çoğalacak gibidir. Burada en önemli şey can kaybının olmamasını sağlayabilmek.  Biz de belediye olarak önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımız evde kalma konusunda yasaklara çok uymuyor. Biz 65 yaş üstü olan vatandaşlarımızı hastalığı yayan insanlar olarak görmüyoruz. Tam tersine bu hastalıktan korunması için evde kalmalarını istiyoruz.  Ekonomik anlamda sıkıntısı olmayan vatandaşlarımızın daha çok evde kaldığını görüyoruz ama ekonomik sıkıntısı olan vatandaşlarımız iş gereği dışarıya çıkmak zorunda olduklarını söylüyor. Bu konuda devletin acil önlem alması gerekiyor. “dedi.

77 BİN ABONENİN CEBİ RAHATLAYACAK

Özcan, -yaşanılan kötü günlerde belediye olarak halka verdikleri desteklere bir yenisini daha eklediklerini belirterek, “Gün halktan aldıklarını geri verme günüdür.  Gün vatandaşları evde kalmaya değil evde tutmayı sağlayacak adımlar atma günüdür. 2 Nisan itibariyle su fiyatlarında yüzde 50 indirim yapmak için belediye meclis üyelerimizi toplantıya davet ediyorum. 77 bin abonemiz var. Bu abonelerden elde ettiğimiz gelire baktığımızda iki aylığına yüzde 50 indirim yaparak 3 milyon 360 bin vatandaşın cebinde kalmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

HÜKÜMETE ÇAĞRIDA BULUNDU

Özcan, açıklamasının devamında şöyle dedi; “Biz Bolu Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. İki ay boyunca suda indirim yapıyoruz. Hükümetten doğalgaz ve elektriğe indirim yapmasını istiyoruz. Bolu’da ortalama bir eve gelen doğalgaz faturası yaklaşık 475 liradır. Yaklaşık 70 bin doğalgaz abonesi Bolu’da var. 475 liradan 70 bin abonenin ödediği rakam 33 milyon 250 bin liradır. Bunu 2 ay yüzde 50’ye indirseniz vatandaşın cebinden 33 milyon 250 bin lira almamış olursunuz.  Bolu’da hane başına düşen aylık elektrik faturası ortalama 250 liradır.  77 bin elektrik abonesi var. 250 liradan 77 bin abonenin ödediği elektrik fiyatı 15 milyon 400 bin liradır. Bunu yüzde 50’ye düşürüp iki ay indirim yapıldığında yine vatandaşların cebinde toplamda 15 milyon 200 bin lira kalmış oluyor. Yani su, doğalgaz ve elektriğe 2 aylık yüzde 50 indirim yapıldığında 48 milyon 650 bin vatandaşımıza kalacak.  Biz en temel gelirimiz olan suda yüzde 50 indirim yapabiliyorsak Hükümette elektrik ve doğalgazda yapabilir.”

ŞOFÖRLERİ SEVİNDİRECEK HABER

Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşların evde kalması sonucu işleri en çok etkilenen şoförleri de düşündüklerini belirten Özcan, bir müjde de onlara verdi. Özcan, “

Halk otobüsü sahiplerimiz bu süreçte çok zor durumda kaldılar. İşleri yüzde 80 civarında düştü. Biz Bolu Belediyesi olarak yüzde 7’lik komisyon alıyorduk. Bu komisyonu da bir süre almama kararı alacağız. Meclis toplantımız halka açık olmayacak.  Sosyal mesafeye dikkat ederek bu toplantıyı yapacağız.”

Yorum yazın

İsim (Gerekli)
Yorumunuz (Gerekli)

Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

Yazarlar

Son yorumlar

Bu hafta en çok okunanlar

Video Haberler

8 YAVRUSU OLAN KÖPEĞİ DÖVEREK KATLETTİLERBOLU'DA GÖREVLİ İMAMDAN SKANDAL SÖZLERYAYLALARDA YIKIMLAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYORBOLU'DA OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI GENÇ KADIN YARALANDI
sanalbasin.com üyesidir